Omgeving

Familiepark "de Vechtvallei"


De natuur van Overijssel
Familie Camping De Vechtvallei is gelegen in het indrukwekkende coulisselandschap van het Vechtdal in Overijssel vlakbij Hardenberg. Het gebied is rijk aan natuurschoon en herbergt ontelbare plant- en diersoorten. Zo zijn er vele zangvogels, roofvogels en diverse soorten spechten. Maar ook eekhoorns en herten worden veel gezien. De omgeving is afwisselend: boswachterijen, heidevelden, zandverstuivingen, vennetjes en landerijen. Uitnodigend voor het maken van fiets- en wandeltochten over de vele (on)verharde paden in en rondom Diffelen.

Rivierlandschap
De Vecht ligt op nog geen 400 meter van de Familie Camping De Vechtvallei. Varen met een sloep of kano, vissen of gebruik maken van een van de vele loop- en fietspaden langs het water. Door het programma ‘Ruimte voor de Vecht’ (een samenwerkingsverband van de provincie, Vechtdal-gemeenten, waterschappen en andere maatschappelijke instellingen) wordt er hard gewerkt om deze cultuurhistorie in stand te houden.

De Oldemeijer
Deze speelvijver ligt in boswachterij Hardenberg op ca. 2 kilometer van het park. Het heeft omliggende strand en in het midden is zelfs een eilandje wat bereikbaar is met een voetbrug. Er zijn toiletten aanwezig en bij mooi weer is er een kiosk aanwezig voor allerhande snacks.

Activiteiten in de omgeving
In de omgeving van de Camping is genoeg te beleven. Bekijk de bezienswaardigheden, musea en attracties.